Blog

Realizace pískovcové podezdívky z umělého (syntetického) pískovce – další se služeb DOKÁŽEME s.r.o.

Realizace pískovcové podezdívky z umělého (syntetického) pískovce – další se služeb DOKÁŽEME s.r.o.

Dokončili jsem realizaci pískovcové podezdívky na domu, který prošel velmi citlivou renovací. Zákazníkem byl dán požadavek na vytvoření pískovcového jednobarevného obkladu, který decentně dobarví vnější vzhled domu.

Kamenné pískovcové desky se formátovaly podle linie domu a nakonec se řezem upravily i ve spodní části, kde navazují na zámkovou dlažbu chodníku. Poslední úpravou byla hydrofobizace kamenných pískovcových desek. Než jsme se k ošetření dostali, tak nám rohy označkovali čtyřnozí mazlíčci. Tedy nejprve následoval očištění tlakovou vodou. K našemu překvapení vše proběhlo velmi pohodlně.

U lomového pískovce je výrazně náročnější odstranit agresivní moč z pískovcového kamene. S hrdostí můžeme konstatovat, že i tady náš syntetický pískovec obstál na výbornou.

Oproti tomu přírodní pískovcový kámen je pojen například jílem a díky tomu, že jíl je nezpevněná nasákavá hornina, tak dochází spojením s tekutinou k jeho roztažení a následným vysycháním zůstává nežádoucí látka součástí jílu – například zmíněná moč našich čtyrnohých mazlíčků. Důsledkem je, že se moč nebo jiná nežádoucí tekutina do pískovcového kamene zažere a je velmi složité ji odstranit.

Proti tomu náš umělý syntetický pískovec je pojen polymerem, který je nenasákavý a moč nebo jiná tekutina zůstane na povrchu. Odstranit nežádoucí látku je proto možné zvládnout tlakovou vodou.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0